adyen logo

Adyen Klantenservice

Lees Beoordelingen en klachten (15) Reviews
Openingstijden telefonische klantenservice

Maandag: Tussen 09:00 en 17:00 uur

Dinsdag: Tussen 09:00 en 17:00 uur

Woensdag: Tussen 09:00 en 17:00 uur

Donderdag: Tussen 09:00 en 17:00 uur

Vrijdag: Tussen 09:00 en 17:00 uur

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten

 

Belkosten: Gebruikelijke belkosten

Adyen is een Nederlands bedrijf dat betaaloplossingen voor bedrijven aanbiedt. Veel bekende bedrijven zoals Uber, Spotify, HelloFresh en Ebay, maar ook minder bekende bedrijven, maken gebruik van Adyen. Adyen is de schakel tussen de aanbieder en de consument.

Wat is Adyen?

Je vraagt je misschien af, wat doet Adyen precies? Je kunt het bedrijf het beste omschrijven als betaling provider, ook wel PSP genoemd, die betalingen tussen consumenten en bedrijven mogelijk maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iDeal, bankoverschrijving, creditcard en automatische incasso betalingen.  Het kan goed dat regelmatig een adyen n.v. afschrijvingen op je afschrift ziet staan als je bijvoorbeeld lid bent van Spotify en gebruikmaakt van terugkerende betalingen.

Stichting Adyen schrijft altijd geld af namens een derde partij. Ze verwerken dus enkel betalingen.

Adyen is opgericht in 2006 en inmiddels heeft het bedrijf meer dan 1 miljard aan omzet (2017). Het bedrijf is beursgenoteerd.

stg adyen opzeggen / Adyen nv opzeggen?

Wanneer je terugkerende betalingen die worden afgeschreven door Adyen, wilt stoppen, kun je dit het beste doen bij het bedrijf waar deze betalingen voor zijn. Schrijft Adyen bijvoorbeeld geld af namens Spotify, zeg dan je Spotify abonnement op.’

Adyen betaling achterhalen

Weet je niet goed voor welk bedrijf een betaling is afgeschreven? Neem contact op met de klantenservice van Adyen.

Ook wanneer je denkt dat er onterecht geld is afgeschreven, kun je contact opnemen met Adyen. Daarnaast heeft Adyen een eigen complaint afdeling. Het is mogelijk om hier een klacht in te dienen. Dit kan via https://www.adyen.com/nl_NL/contact/klacht  en per mail [email protected]. Vermeld in je klacht altijd je volledige naam en adres, samen met je klacht.

Adyen N.V. Amsterdam

Het hoofdkantoor van Adyen is gevestigd in Nederland op het adres Simon Carmiggeltstraat 6/50, 1011DJ, Amsterdam. Bij de betaalprovider werken meer dan 2000 mensen met meer dan 100 nationaliteiten. Totaal heeft het bedrijf 27 kantoren, verspreid over de hele wereld. Het Nederlandse kantoor is bereikbaar op het telefoonnummer 020-2401240.

Adyen betrouwbaar?

Het bedrijf Adyen is zeker betrouwbaar. Het bedrijf is ook partner van Thuiswinkel en hierdoor gewaarborgd. Op internet zijn wel klachten over Adyen te vinden, in de meeste gevallen lijken deze klachten niet terecht, omdat het vaak gaat om bedrijven waar Adyen, enkel betaaloplossingen aan verleent. Deze klachten horen naar onze mening dan ook niet geadresseerd te zijn aan Adyen zelf. Niet alle ervaringen over Adyen die je online leest, geven dan ook een even realistisch beeld.

Ook komt het soms voor dat een website geldt afschrijft en dat hierbij de bedrijfsnaam van de aanbieder wordt vermeld, die niet overeenkomt met de website. Het kan dan overkomen als een ‘spookbetalingen’, omdat u de namen niet kent. In de meeste gevallen berust dit dan op een misverstand, als blijkt voor welk website of aanbieder de betaling is bedoeld.

Als je denkt dat er echt iets niet in de haak is kun je altijd een Adyen betaling terugboeken, ook wel storneren genoemd, dit kan eenvoudig via je eigen bank.

Als bedrijf op zoek naar een betaaloplossing?

Ben je als bedrijf op zoek naar een betaaloplossing voor je klanten? Kijk dan op de website van Adyen, wat zij voor je kunnen betekenen. Adyen heeft een ruim aanbod van betaalmogelijkheden voor je klanten. Via de website van Adyen, kun je zien welke betaalmogelijkheden er per land worden aangeboden. In Nederland zijn dit onder andere kaart betalingen, iDeal, Incasso, Klarna en overschrijvingen. Adyen is gemakkelijk te integreren binnen je eigen website. Er is uitgebreide documentatie aanwezig, die je kunt vinden via https://docs.adyen.com/online-payments.

Aanmelden bij Adyen kan via https://www.adyen.com/contact/sales, vul het formulier in en het salesteam van Adyen zal contact met je opnemen om de mogelijkheden voor implementatie te bespreken.

Adyen Support

Op https://www.adyen.help kun je het eigen support portaal van Adyen vinden. Op het moment van schrijven is dit portaal nog niet in het Nederlands beschikbaar. Op dit support portaal, kun je terecht als bedrijf die gebruikmaakt van de betaaldiensten van Adyen, maar ook als consument, wanneer Adyen een betaling van je bank heeft afgeschreven. Kom je Adyen tegen op je bankafschrift en heb je hier vragen over? Kijk dan even op dit portaal.

Facebookpagina van Adyen

adyen facebook

Via Facebook kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week vragen stellen aan Adyen, bezoek het Facebook account van Adyen en stel direct jouw vraag.

Twitter van Adyen

adyen twitter

Via Twitter kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week vragen stellen aan Adyen, bezoek het Twitter account van Adyen en stel direct jouw vraag.

Website van Adyen

adyen website

Bezoek de website van Adyen om een antwoord te vinden op jouw vraag of contact op te nemen via het contactformulier op de website van Adyen

Adresgegevens van Adyen

Adyen is gevestigd op het adres Simon Carmiggeltstraat 6/50, 1011DJ, Amsterdam. De exacte locatie van Adyen zie je op de kaart hierboven.

Beoordelingen, Reviews & Klachten

15 Responses

 1. Goede middag even een vraagje, Waarom wordt ik niet geïnformeerd dat de abonoment met 2 euro om hoog gaat.
  Ik betaalde altijd 6,95 en nu in ene 9,95.
  Ik zou graag voortaan hier van op de hoogte worden gehouden.
  Dit zou wel zo netjes zijn.
  Met vriedelijke grt jacqueline Schot-Brouwer

 2. Ik had een betaling gestorneerd voor fit for me omdat de bestelling niet geleverd was.
  Is alsnog bezirgd en ik heb de betaling aan jullie overgeschreven. Nu zeggen ze bij fit for me dat dit niet kan ik zou deze betaling retour moeten krijgen van jullie.
  Graag meer info hierover. Of de 77.95 retour.

 3. 423.50 € van mijne rekening gehaald , voor MyHeritageCOM 700 en ik geen abonnement bij gun , ik wens onmiddelijk dat deze bedrag word terug gestort

  1. Ik kreeg gisteren een melding van een dommicilieering van 84,99€.
   Ik heb nergens een contract getekend of een aankoop online gedaan.
   Kunnen jullie mij meedelen vanwaar deze domiciliering komt en hoe ik deze kan teniet doen?

 4. Ik heb geen doorlopende abonnement met adyen bv.
  Maar ze oogsten en paarkieren van mijn rekening.
  Ik heb hem geblokkeerd,maar ze sturen nogsteeds bedragen .

  Dit is een vruide!
  Wat moet ik doen om het te stoppen?

 5. Hallo, ik ben Ron Melger en wil mijn lidmaatschap op Lexa OPZEGGEN! (annuleren) Ik heb dit een maand geleden al via opzeggen.nl gedaan.Ik heb nog steeds geen bevestiging van u gekregen, en er is weer 19,98 euro van mijn rekening afgeschreven. Wanneer stop dit nu eindelijk?

 6. voor 5 keer elke mand 5.98€ van mijn bankrekningsnummer afgehald en ook van mijn 2de bankrekenings geprobeerde via doiciliring geld afhalen .ik heb mijn bank verweitn dat onmedelek hun te blokeren ik vind alleen een Eigen gebruik van persoonlijke account maar zoo moet niet door deze mensen een difstal en milionnen euros pe mand van mensen stilen .tog mot imand veranwordlijk zijn .maar wie😂😂؟

 7. Geachte klantenservice van Adyen,

  Mijn echtgenoten,J.E.A.R. de Schryver (geboren 02.09.1942) is op 17.07.2022 overlijden.
  Ik wil graag zijn abonnement opzeggen.

  Met vriendelijke groeten,

  Dr. D. Schulten

 8. Via een éénmalige ideal betaling bij een klant van Ayden ben ik blijkbaar tegen wil en dank “klant” geworden bij Ayden.
  Op jullie website vind ik géén adres waar ik een opzegging kan doen.
  De bank heeft daarvoor een keurig standaard formulier dat je dan naar een echt adres moet opsturen, maar dat schiet dus niet op deze manier.
  Bij mijn bank heb ik jullie al geblokkeerd en met de klant heb ik ook al contact gehad dat ik nooit meer zaken met hun wil doen.

  1. Dit adres heb ik gevonden, maar dan moet ik echt kiezen tussen één van de nummers 6 tot en met 50.
   Simon Carmiggeltstraat 6-50, 1011 DJ Amsterdam, Nederland
   Graag aangeven waar de opzegging naar toe moet.
   Bij voorkeur als bijlage van een -email. Dan scan ik het wel in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.