Logo RTL

RTL Klantenservice

Lees Beoordelingen en klachten (202) Reviews
Openingstijden telefonische klantenservice

Maandag: tussen 10:00 en 12.00 uur en tussen 13:00 en 15:00 uur

Dinsdag: tussen 10:00 en 12.00 uur en tussen 13:00 en 15:00 uur

Woensdag: tussen 10:00 en 12.00 uur en tussen 13:00 en 15:00 uur

Donderdag: tussen 10:00 en 12.00 uur en tussen 13:00 en 15:00 uur

Vrijdag: gesloten

Zaterdag: gesloten

Zondag: gesloten

 

Belkosten: lokaal tarief

Over RTL

RTL Nederland is een Nederlandse tv en radio productiebedrijf, onderdeel van RTL Group. RTL is erg bekend van haar televisie activiteiten maar is daarnaast ook actief op andere gebieden. Zoals RTLXL en Videoland, maar ook bijvoorbeeld Buienradar. Ook op het gebied van nieuws is RTL een grote speler in de markt. Zowel via televisie (RTL Nieuws, RTL Z, Editie NL), maar ook via het internet en apps.

Televisie zenders die onderdeel zijn van RTL Nederland zijn, RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL-Z, RTL Lounge en RTL Crime. Sommige zenders zijn echt ingericht als familiezender, waar ander zich meer richten op een specifieke doelgroep.

RTLXL en Videoland zijn streamingsplatformen van RTL Nederland, waarvan de laatste enorm gegroeid is de laatste jaren en ook eigen content aanbied. Dit zijn series en programma’s die enkel te zien zijn via videoland. Videoland is vergelijkbaar met Netflix en Disney+, echter richt deze dienst zich enkel op Nederland. Inmiddels heeft de dienst meer dan 800.000 abonnees en strevend af op meer dan 1 miljoen gebruikers!

Contactgegevens

Als je vragen hebt aan de klantenservice van RTL Nederland, kun je het contactformulier op de website invullen.

Je kunt ook bellen naar de Publieksservice van RTL Nederland op het telefoonnummer 035-6718718. Je kunt hier terecht als je bijvoorbeeld een vraag hebt over een programma of graag een uitzending wilt bijwonen. Wanneer je dus graag eens bij een tv uitzending van RTL op de tribune wilt zitten, bel dan naar dit nummer. Het nummer is bereikbaar tussen 1000 en 12:00 uur en 13:00 en 15:00 uur, van maandag t/m donderdag.

Naast de telefonische klantenservice is het bedrijf ook vertegenwoordigt op sociale media.

Facebook: https://www.facebook.com/pages/RTL-Nederland/104487919591739

Twitter: https://twitter.com/rtlnl

Via deze platformen kun je contact opnemen met RTL Nederland.

RTL Nederland is gevestigd op het Media Park in Hilversum aan de Barend en Van Dorpweg 2

Als je een schriftelijke vraag wilt stellen, kan dit via het volgende postadres: Postbus 15016, 1200 TV Hilversum.

Facebookpagina van RTL

facebook RTL Nederland

Via Facebook kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week vragen stellen aan RTL, bezoek het Facebook account van RTL en stel direct jouw vraag.

Twitter van RTL

twitter rtl

Via Twitter kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week vragen stellen aan RTL, bezoek het Twitter account van RTL en stel direct jouw vraag.

Website van RTL

website rtl.nl

Bezoek de website van RTL om een antwoord te vinden op jouw vraag of contact op te nemen via het contactformulier op de website van RTL

Adresgegevens van RTL

RTL is gevestigd op het adres Barend en Van Dorpweg 2, Hilversum, Nederland. De exacte locatie van RTL zie je op de kaart hierboven.

Beoordelingen, Reviews & Klachten

202 Responses

 1. Geachte mevrouw/ heer

  Kunt U de presentator Ronal Koeman zijn GEUH UH GEUHHH mmmmm etc etc. op spraakles kunnen sturen, en de dame met het donker gekleurde krullend lange haar haar stemgeluid temmen.

  pffff
  fijne dag
  alvast bedankt.

  1. Geachte redactie,
   Wij konden onze oren niet geloven het leukste en informatieve programma om 10:00uur. Mijn vrouw ( onderwijzeres ) is door een herseninfarct thuis komen te zitten. Ik ben afgekeurd om versleten handen en een linkerheup die versleten is. De idems zijn zo verschillend en verfrissend. Volgens ons zou zo’n mooi programma niet van één sponsor afhankelijk moeten zijn. Van de overgang, tot allerlei lichamelijke ongemakken die zonder enige schroom benoemd worden, zeer divers. Kunnen jullie niet proberen met andere sponsoren het programma te financieren? Dat zouden wij als inmiddels trouwe kijkers, zeer waarderen.

   Mocht deze mail niet naar het juiste adres afgeleverd zijn zou u daar s.v.p. Daarvoor zorg kunnen dragen. B.v.b. Yolanda Voerman en John Sas

 2. Goedemiddag, RTL5 echt goede programma’s, maar er mag wel wat vaker met ondertiteling gewerkt worden asjeblieft, vooral met programma’s zoals Stegeman, Politiedienst Infra, Zeeman confronteert, opsporing politie NL, de gewone Nederlandstalige programma’s, ik ben echt niet doof, maar door het niet goed articuleren, in ademnood verkerende onderzoekers, enz, enz is het wat wordt gezegd heel vaak niet te verstaan. Zeer irritant en ergerlijk dat je hierdoor genoodzaakt bent om weg te zappen, wat ook weer niet de bedoeling is lijkt mij. Met vriendelijke groet, Mw I. Dinger

 3. Ik kijk vandaag naar de show van ik weet er alles van, werd de kandidaat voor gelegd 3 opties, allemaal denegrerend over vrouwen namen.
  Ik ben verbaast hoe stom jullie zijn om een kandidaat deze 3 keuzes voor te leggen.
  Ongelooflijk dom.
  Nadat er een studenten organisatie eruit kramen vrouwen zijn hoeren en sperma emmers.
  Jullie kijken echt geen nieuws en compleet out of touch.

 4. Wanneer stoppen jullie onderhand met herhalingen?
  Echt simpele programma’s blijven herhalen begint echt te vervelen.
  En dan die reclame, echt schijtziek worden wij er van.

 5. Goedemiddag
  Hoe komt het dat de ondertiteling van bv 112 vandaag zo slecht is, dan loop de ondertiteling ver achter en soms loopt de ondertiteling vooruit? Mensen die doof of slechthorend zijn kunnen er geen touw aan vastknopen zoals ik, als ik dan de beelden samen met de ondertiteling zie..
  Nu wordt er wel gezegd dat wanneer er iemand van buiten de studio de ondertiteling achter kan lopen, dat klopt niet want zelfs in de studio loopt de ondertiteling achter of voor ??
  Hoop dat u voor mij een antwoord heeft

  Mvgr Johan

 6. Hoi.
  Ik praat voor meerde mensen die naar litlle house on the prairie aan het kijken waren en het ineens werd stop gezet en werd vervangen door ER. Op rtl 8.
  Kinderen vinden het een leuke serie,en dan zullen er zijn die het ouderwets vinden,maar waren veel die het keken.En niks agressiefs. Wel de werkelijkheid.
  En wat mij vooral opviel is dat er tijd geleden en vorige week in de nacht een aflevering op is geweest en ook nog de zelfde. Dat vond ik vreemd,en tijdstip helemaal.
  En zo is het met meer,zo ben je aan kijken en zo is het weg.
  Bold en beautyful is er al 100 jaar op,bij wijze van spreken dan.
  Voor ieder wat leuks,en dan heb je keuze wat je wil zien.

  Vr groet

 7. waarom stoppen jullie nu met MARRIED AT FIRST SIGT MATCH OR MISTAKE IK HEB GEEN VIDEOLAND EN KAN DAT NIET BETALEN DE EERSTE 3DAGEN GEKEKEN DUS NU KAN IK NIET HET VERVOLG ZIEN DAN HADDEN JULLIE DIE 3 UITZENDINGEN OOK NIET MOETEN UITZENDEN JAMMER

 8. Hoe kan Eva Jinek met zo`n flapdrol als Roelof Hemmen gaan samenwerken. Hij schiet diertjes dood voor de lol, en beleefd er nog plezier aan ook.
  Noemt zichelf dan een jager.(BAH). Laat Eva dr katten maar in de gaten houden, voor je het weet heeft ie die
  ook afgeschoten.
  Nelly Mors

 9. Geachte redactie .
  Wat zal het fijn zijn als jullie voor doven mensen ondertiteling zouden doen … ik kijk graag naar jullie uitzendingen maar moet afhaken om dat er geen ondertiteling is .
  Graag wil ik dit bij uw de aandacht vragen .
  Hartelijk dank

 10. Hallo,
  Sinds 2010 woon ik in Ottersum gemeente Gennep in noordLimburg. Ik heb bij AH Gennep in die 12 jaar nog nooit een muntje gebruikt omdat die mogelijkheid niet eens aan het karretje zit. Ik vind het onbegrijpelijk dat overal op tv, krant etc zo’n ophef gemaakt wordt over iets wat hier gewoon normaal is. Ook andere supermarkten hier zijn na corona overgegaan tot een muntloos karretje. Zo zie je maar weer dat het zuidoosten heel wat voorloopt op het westen

 11. Geachte redactie,
  mijn vraag aan jullie is of jullie alleen maar Chantal Janzen in dienst hebben want ze zit in ieder programma van jullie en daar word ik wel zo moe van dat ik niet meer naar jullie programma’s kijk er zijn toch zeker wel meer dames bij RTL

 12. Beste Blue Circle/RTL,

  Ik ben een groot liefhebber van het programma. Ik vind het prachtig verzonnen en gemaakt en het is een soort guilty pleasure geworden.

  Toch moet mij van het hart dat de huidige berichtgeving mij zeer tegenstaat.

  B&B eigenaar Denise vond ik persoonlijk niet heel goed gekozen en ook niet benaderbaar of likeable. Ik had verder niets tegen haar, maar ik vond haar een beetje zouteloos. Kandidaat Dave had ik niets mee, irritante lach. Nou goed, het is al prachtig wanneer mensen een gevoel oproepen bij kijkers, dan gaat er iets goed.

  Toch blijkt nu Denise niet blij te zijn. Ik heb haar meest recente video gezien en eigenlijk vond ik het schandalig hoe zij wordt weggezet door jullie als productiemaatschappij. Ook dat kandidaten zich niet negatief mogen uitlaten (dictatuur?) vind ik schandalig. Zij mogen dus alleen maar positief zijn, maar de waarheid moet verborgen blijven. Ik heb nu meer sympathie voor haar en haar verhaal gekregen dan tijdens de serie toen ze met een verbeten en beledigd hoofd haar interviews gaf omtrent de afwijzing van Dave.

  Maar nu kijk er met een heel ander licht naar.

  Wat ik nog stuitender vind is de behandeling van de onderwerpen in JULLIE EIGEN RTL BOULEVARD. Met name Dhr. Eddy Zoey zijn uitspraken gaan echt te ver. En hoe hij Harm Jan en Astrid aan het woord liet om even wat positieve tegengeluiden te laten horen was echt zweer kwalijk en duidelijk een stukje damage control. Dit kwam zeer ingestudeerd over en absoluut niet oprecht.

  Het zou jullie sieren de onderwerpen eerlijk en naar goed geweten te behandelen. En wat te denken van een stukje nazorg? De waarheid omtrent het verhaal van Denise zal vast ergens in het midden liggen, maar hoe jullie haar behandelen is schandalig en een grote smet op de twee leuke series.

  Ik ga er vanuit dat jullie hier met het volle verstand iets beter mee omgaan.

  Namens een trouwe kijker.

  Vriendelijke groet

 13. Beste RTL4,

  Ik was jarenlang trouwe kijker van RTL4, maar sinds de komst van Erland Galjaard, en daarna z’n opvolger, is de zender verworden tot het afvoerputje van Nederland. Wanneer stoppen jullie eens met die meuk-programma’s met elke keer dezelfde juryleden?
  Ook het continue tussendoor en rondom het nieuws herhalen van wat er de hele week aan meuk-programma’s bij jullie komt, maakt dat we zelfs niet meer naar het RTL-nieuws willen kijken.
  En dan die belachelijke verbastering van woorden en namen als term onder bij RTL-boulevard.
  Is er nou niemand binnen jullie organisatie hier op ageert?
  Op deze manier zorgen jullie er zelf voor dat er op enig moment niemand meer kijkt. Jeugd zal sowieso al niet meer kijken, trouwe oudere kijkers van oudsher haken ook steeds vaker af…..

 14. Even het volgende.
  Ik zit te kijken naar een programma waarbij jullie aangeven dat mensen met ‘ donkere gedachten ‘ 113 kunnen bellen.
  Zelf ben ik vrijwilliger daar geweest en ik snap niet dat jullie nog steeds het verkeerde telefoonnummer geven. Hier is al zo vaak een melding mis door gegaan . Het is 0900-0113. Het 113(.nl)geldt alleen voor de website.
  Ik zie bij het versturen van deze reactie dat ik dit blijkbaar al eerder heb gemeld. Dat betekent dus dat jullie dit al langer hadden kunnen weten . Dan maar bellen hierover ?

 15. Beste programmaleiders van RTL8,

  Graag even een suggestie van mijn kant.
  Met veel plezier keek ik elke vrijdag naar ‘Vera’ op RTL8. Sinds een week of twee is Vera naar de zeer late avond verplaatst (te laat voor ons) en is de plek op prime-time overgenomen door een heel oude serie van Miss Marple.
  Dat verbaast me: deze ‘Marple’-serie is eenvoudig slecht gemaakt: traag, slechte beeldkwaliteit en ga zo maar door. Het voldoet op geen enlele manier aan de eisen van deze tijd. Jullie zijn ons als kijker op dit tijdstip helaas kwijtgeraakt maar we schakelen weer in zodra de vergissing wordt hersteld.

  Vriendelijke groet,

  F.J.K.

 16. geachte heer, mevrouw,
  Ik kijk graag naar uw programma’s, waaronder voetbal wedstrijdreden. De ondertitelingen, tijdens het genieten van de wedstrijden, belemmeren het zicht waardoor ik mis de spannende momenten. ik ben niet tegen de ondertitelingen, maar tegen de zwarte balk. ik stel vriendelijk voor om alleen de woorden te laten zien zonder de zwarte balk. Bij Veronica werken de ondertitelingen (zonder balk) goed, dan denk ik waarom doet RTL7 dat niet? ik hoop u zult stappen nemen zodat wij (kijkers meer genieten van de programma’s. Alvast bedankt en succes!
  Vriendelijke groeten, Abdel

 17. Beste, ja wie?
  Ik kijk rtl 4 en 8 via het opnemen van programma’s. Nu heb ik gisteren en vandaag bij de opname van rtl 8, de bold and the beautiful, alleen maar een tell sell reclame over een boor, en niet de opname die er zou moeten zijn van the bold and the beautiful. Diezelfde tell sell krijg ik wanneer ik probeer te kijken bij “terug kijken”. Kunt u dit herstellen en me vertellen waar ik de opnames van gisteren en vandaag alsnog kan bekijken?

  Met hartelijke dank voor uw aandacht en antwoord.

  Jeanne van Leeuwen

 18. Als jullie in het programma van 27sept van eigen huis een rooster schoonmaken van een barbeque dan moeten jullie wel het zelfde rooster laten zien niet eentje die net uit de winkel komt (toen hij smerig was had hij Ronde grepen en toen hij schoon was had hij rechte grepen komt toch niet door het sopje?..)

 19. Jullie hebben op 26 september eindelijk aflevering 5 van seizoen 14 van E.R. alsnog uitgezonden i.p.v. aflevering 17 die in de gids stond. Op 27 september gingen jullie verder met aflevering 18, dus jullie hebben nu WEER een aflevering overgeslagen!

 20. Goedenavond.

  Bij hollands got talent heeft Marcmarie huybregts een geweldig leuke trui aan. Rose, gele bloemen.
  Euh…waar kan ik er zo een kopen?

  Bvd rob vlemmix

 21. Hallo, ik moet even iets kwijt.
  Wij kijken best veel rtl, maar kan die Vivian van koffietijd ook een niet over zichzelf praten?
  En froukje van eigen huis en tuin, voegt totaal niets toe aan het programma, behalve te zeggen dat het eten heerlijk is.

 22. Hebben jullie geen betere voetbal commentatoren beschikbaar. Die wijsneus bij champions league wedstrijden haalt continu oude koeien uit de sloot. Dat hij gewoon de wedstrijd verslaat en verder niets.

 23. graag wil ik het volgende melden. ik mag graag kijken naar RTL-boulevard. maar als Eddy Zoe aan de desk staat erg ik mij mateloos. hij laat bijna niemand uitpraten , en staat soms onzinnig te lachen.

 24. Beste,

  Als we nu met heel de media samen het in de publiciteit gooien dat we een referendum willen over het eruit halen wat er inzit.
  Gasveld Groningen open!!

  • Bewoners schadeloos stellen.
  • Bouw aardbeving bestendige woningen, gebeurt over heel de wereld en waarom niet in Nederland, ons huis heeft ook een schuur omdat het grondwaterpeil zakt ( wie zij schuld is dat? )
  • Gebruik de miljarden hiervoor en je hoeft niet alles op te tuigen om heel de bevolking en ondernemers voor korte tijd te compenseren.
  • We gaan vloeibaar gas halen in een land waar de mensenrechten worden geschonden, terwijl we hier de mogelijkheid hebben ons probleem op te lossen
  • Is er als een enquete gehouden onder de bevolking, ook in Groningen zelf wat men hiervan vindt.
  • Is er als een berekening gemaakt wat dit inhoud?
  • De meerderheid beslist een keer in Nederland en niet de minderheid
  • Energie crisis opgelost
  • Tijd om de energie bron waterstof verder uit te werken

  Al met al zegt mijn gevoel dat eruit halen wat er inzit meer voordelen heeft.

  Ik stuur u deze mail omdat ik merk dat de mensen onderling hier erg mee bezig zijn.

  Wat gaan we hieraan doen!!

  Doe er wat mee en help!!

 25. Ik wil graag op de hoogte blijven van het nieuws.
  Maar het nieuws tegenwoordig is zo negatief dat het mij niets verwondert dat er mensen depressief van worden.
  Het lijkt wel of het een wedstrijd is van wie brengt het meest negatieve nieuws.
  Daarom kijk ik maar niet meer.
  Jullie zouden misschien eens wat positiever nieuws kunnen brengen. Worden de mensen misschien wat vrolijker van

 26. Geachte redactie, gisteren heb ik mij mateloos zitten irriteren (niet alleen gisteren) aan René vd Gijp (SBS6 De Oranjewinter) Zijn opmerkingen dat er mensen zijn die andere publieke vernederen, voor joker zetten en uitkafferen (nav krantenartikel over Matthijs van Nieuwkerk) dat dat niet kan en hij medelijden heeft met degene die dit is overkomen; schoot bij mij in het verkeerde keelgat. Dhr. Van der Gijp, zelf geen lieverdje getuige het boek van zijn ex vrouw. René had/heeft losse handjes, dronk veel en vernederde haar publiekelijk. Deze meneer zit in een programma dat dagelijks op TV komt en doet zich voor als een vriendelijk persoon die overal verstand van heeft. Dus niet het is een domme arrogante man die zich verschuilt achter de kennis van anderen en verdient met onzinnige opmerkingen zijn geld. Haal deze man aub van de buis. Je voordoen als een lieve vriendelijke man!!!???

 27. Goedenavond,
  Tot mijn stomme verbazing zie ik dat er vanaf deze week ELKE DAG, DE HELE AVOND, weer van die stomme kerstfilms te zien zijn!!
  Geen Lewis, geen Vera, geen Frost, niks, alleen kerstfilms, die waarschijnlijk weer tot februari of zo duren.
  Waarom wordt er niet nagedacht?
  Op npo is alleen maar voetbal!!
  Alles waar ik mij op verheug wekelijks komt niet.
  Denk ook eens aan mensen die niet van kerst houden en niet van voetbal!!
  Het zal wel niet helpen. Enquêtes, peilingen etc.
  Ik wilde dit toch even melden.

 28. Doen de presentatoren bij RTL een wedstrijd wie het snelste kan praten, dit is zo irritant waarom geen item minder en op een rustige manier spreken, dit is echt irritant !!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *