Ieder internetpakket heeft wel wat extra’s waar je graag gebruik van wil maken. Bij een internetabonnement bij Caiway krijg je niet alleen snel en veilig internet, maar ook één of meer e-mailadressen waarop je al je persoonlijke mail kunt ontvangen. Om het te gebruiken, zul je er natuurlijk eerst achter moeten komen hoe het werkt. Met deze blog helpen we je graag een handje: eerst bij het inloggen op je mailaccount, dan bij het instellen van extra accounts en het overstappen van een andere provider zoals Solcon. Houd je inloggegevens dus bij de hand, dan kun je meteen beginnen.

Mijn Caiway

Zoals bij de meeste internetproviders, biedt Caiway ook een eigen portal om instellingen te wijzigen: Mijn Caiway. Om daar in te loggen ga je naar mijncaiway.nl. Bovenin de pagina klik je vervolgens op de My Internet-knop. Als je dan op Beheer hoofdaccount klikt, zie je de mailadressen die je al hebt. Ook handig: hier kun je een virus- en spamfilter aanzetten. Die vind je onder het kopje Diensten.  Voor je hoofdaccount is dat helemaal gratis, voor je extra mailadressen telt Caiway €4,15 per maand. Mocht je aan één mailadres niet genoeg hebben, dan is het ook mogelijk om extra mailadressen aan te maken. Daarvoor vind je een aparte knop in het linkermenu: die heet Extra e-mailadressen, en staat onder de categorie Diensten. Als je daar op de knop Activeren klikt, wordt er een verzoek naar de Caiway-klantenservice gestuurd. Binnen een paar dagen krijg je dan een mailtje met een bevestiging van je bestelling.

Caiway mail

Als je je mailadres gevonden of aangemaakt hebt (of als je hem zelf al wist) kun je met je wachtwoord inloggen op Caiway-webmail. Je hoeft daarvoor alleen naar https://secure.caiway.nl/webmail/ te gaan en je gegevens in te vullen. De webmail werkt ongeveer hetzelfde als ieder ander mailprogramma. Toch kan het zijn dat webmail niet helemaal je ding is. Misschien heb je een favoriet mailprogramma of check je je mail liever onderweg op je telefoon of tablet. Geen nood, dat kan natuurlijk ook. Let wel goed op: bij Caiway werkt het instellen van het originele mailadres dat je bij je abonnement kreeg nét iets anders dan het instellen van je extra adressen. Het stappenplan om e-mail op een programma of app in te stellen voor extra adressen kun je op de Extra e-mailadressen-pagina vinden op Mijn Caiway. Onder aan de pagina zie je een E-Mail instellen knop die je doorverwijst naar de juiste instructies.

Als je je hoofdadres op een ander apparaat wil gebruiken, kunnen we je hier gelukkig zelf door de stappen heen loodsen. Als je een nieuw mailadres toevoegt aan je app, vul je je volledige mailadres in als gebruikersnaam. Let wel op, mocht je een trouwe klant zijn en nog een Kabelfoon-mailadres hebben, dan moet je @caiway.net in plaats van @kabelfoon.net invullen. Vul daarna je wachtwoord in. Voor de inkomende mail gebruikt Caiway een POP-server (pop.caiway.nl). Dit betekent wel dat je mail maar op één apparaat binnenkomt. Vul als poort nummer 110 in, en STARTTLS als beveiligingstype. Voor de uitgaande mail gebruikt Caiway een SMTP-server (smtp.caiway.nl voor .nl-adressen, smtp.caiway.net voor .net-adressen). Vul daarna 587 als poort in, en STARTTLS als beveiligingstype. Je hoeft vervolgens alleen nog maar de optie Aanmelden vereisen aan te vinken, en je bent helemaal klaar om je mail op je eigen mobiele apparaat of mailprogramma te lezen.

Caiway mail overstappen

Mocht je overstappen van een andere internetprovider, zoals Solcon, dan wil je natuurlijk geen problemen krijgen met je oude mailadres. Hoewel je je oude mailadres niet mee kunt nemen naar Caiway, kun je vaak wel van een doorstuurservice gebruik maken. Die zorgt ervoor dat alle mail die naar je oude adres gestuurd wordt, meteen ook in je nieuwe Caiway-mailbox terecht komt. Je kunt hiervoor het beste even informeren naar de mogelijkheden bij je oude provider voor je overstapt. Het is dus zeker wel het handigste om al je contacten even op de hoogte te stellen van je nieuwe mailadres.

Caiway raadt zelf nog een andere oplossing aan: het gebruiken van een “providerloos” mailadres. Als je een gratis mailadres op Gmail of Outlook aanmaakt hoef je je namelijk nooit zorgen te maken dat je adres ooit verwijderd wordt als je een nieuw internetpakket neemt. Je vrienden en familie hoeven dan nooit meer een lijstje met mailadressen bij te houden – je adres blijft gewoon altijd hetzelfde. Als je je Caiway-adres dan ook nog toevoegt aan je favoriete mailapp hoef je geen enkel mailtje te missen. Als je de stappen volgt die we eerder al op een rijtje gezet hebben, kan het bijna niet mis gaan.

4 Responses

  1. Mevrouw of meneer. Sinds een paar weken, als ik mijn computer opstart, krijg ik pas na 10 minuten verbinding. Tot die tijd blijft ook het beeld zwart. En ook de datum op het scherm klopt niet meer. Kunt U zeggen wat daar de oorzaak van is? Vr.gr. K. Gonlag van Beethovenplein 56 3122 VD Schiedam.

  2. Er is bij mij een monteur van Delta geweest en die heeft een nieuw modem geplaatst en de oude meegenomen Vervolgens heeft hij nieuwe contactdozen geplaatst en een nieuwe splitter (kosten€ 100 zonder factuur????)
    Vervolgens na afloop toen hij klaar was werkte mijn overzicht van de zonnepanelen op mijn computer niet meer.Ik heb de monteur nog een aantal keren gebeldop zijn mob nr 0631222333.maar na 3 keer gebeld te hebben en 3 keer beloven dat hij langs zou komen ,nooit meer geweest Vervolgens heb ik de Cai gebeld en die zouden er op terug komen Nooit meer wat gehoord Vervolgens krijg ik een mail van jullie over een modem wat al lang terug is Kort om ik ben €100 armer(stelen)een computer die mijn overzichten zonnepanelen niet meer weergeeft ,een injternet wat niet sneller is,Ik hoop dat ik duidelijk en dat jullie er nu eens echt wat aan ga doen.Mijn teleurstelling in de cai is groot Laat a.u.b wat van je horen K Immerzeel

  3. hallo wij hebben tv bij jullie uitgebreid pakket maar geen internet maar wij willen het ook op onze tablet zetten hoe zit dat dus alleen de tv op tablet maar geen internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *