logo politie

Politie Klantenservice

Lees Beoordelingen en klachten (1) Reviews

Openingstijden telefonische klantenservice

Maandag: 24 uur per dag bereikbaar

Dinsdag: 24 uur per dag bereikbaar

Woensdag: 24 uur per dag bereikbaar

Donderdag: 24 uur per dag bereikbaar

Vrijdag: 24 uur per dag bereikbaar

Zaterdag: 24 uur per dag bereikbaar

Zondag: 24 uur per dag bereikbaar

Belkosten: Gebruikelijke belkosten

De Politie: Een Overzicht van Diensten, Klantenservice en Veelgestelde Vragen

De politie speelt een cruciale rol in het handhaven van de openbare orde en het waarborgen van de veiligheid in de samenleving. Van het beantwoorden van noodoproepen tot het bieden van hulp bij aangiftes, de politie biedt tal van diensten om burgers te ondersteunen. In dit artikel bespreken we de klantenservice van de politie, waar u terecht kunt met klachten, en enkele veelgestelde vragen en problemen.

Klantenservice en Contactinformatie

Algemene Informatie en Niet-Dringende Zaken

Voor algemene informatie of niet-dringende zaken kunt u telefonisch contact opnemen met de politie via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. Dit nummer is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. U kunt hier terecht voor vragen, advies, het melden van overlast of het maken van een afspraak voor aangifte.

Daarnaast kunt u de politie ook via hun website (www.politie.nl) bereiken. Hier vindt u een uitgebreide kennisbank met informatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Mocht u uw antwoord niet vinden, kunt u ook via de website contact opnemen met de politie door een contactformulier in te vullen.

Noodoproepen

In geval van nood of wanneer u getuige bent van een misdrijf, dient u direct 112 te bellen. Dit Europese alarmnummer is gratis en 24/7 bereikbaar. Zorg ervoor dat u alleen 112 belt in noodsituaties waarbij levens op het spel staan, er sprake is van geweld of wanneer u een misdrijf ziet gebeuren.

Klachten over de Politie

Als u ontevreden bent over het optreden van de politie, kunt u een klacht indienen. Dit kan op verschillende manieren:

  1. Mondeling: U kunt uw klacht bespreken met de betrokken politieambtenaar of diens leidinggevende. Soms kan een gesprek al leiden tot een oplossing.
  2. Schriftelijk: U kunt een klachtenformulier invullen op de website van de politie. Hier kunt u aangeven wat er is gebeurd, wie erbij betrokken waren en waarom u vindt dat er sprake is van een klachtwaardige situatie.
  3. Via een advocaat of klachtenfunctionaris: Als u niet tevreden bent met de afhandeling van uw klacht, kunt u zich wenden tot een advocaat of een klachtenfunctionaris van de politie.

Klachten worden onderzocht en afgehandeld door de politie zelf, maar het is ook mogelijk om uw klacht voor te leggen aan een onafhankelijke klachtencommissie.

Diensten van de Politie

Aangifte Doen

Als u slachtoffer bent geworden van een misdrijf, kunt u aangifte doen bij de politie. Dit kan op verschillende manieren:

  • Online: Voor bepaalde misdrijven, zoals diefstal, vernieling of cybercrime, kunt u online aangifte doen via de website van de politie. Dit bespaart tijd en u kunt het op elk gewenst moment doen. Volg de stappen op de website om uw aangifte te voltooien.
  • Telefonisch: Voor sommige zaken kunt u telefonisch aangifte doen. Bel het landelijke politienummer 0900-8844 om te vragen of uw situatie hiervoor in aanmerking komt. Houd er rekening mee dat u mogelijk wordt gevraagd om later alsnog naar een politiebureau te komen om uw aangifte te bevestigen.
  • Op het politiebureau: U kunt ook aangifte doen op een politiebureau. Maak hiervoor een afspraak door te bellen naar 0900-8844. Neem een geldig identiteitsbewijs mee en eventueel bewijsmateriaal of getuigenverklaringen.

Het doen van een valse aangifte is strafbaar. Zorg ervoor dat u de situatie zo nauwkeurig mogelijk beschrijft en wees eerlijk over wat er is gebeurd.

Meld Misdaad Anoniem

Als u informatie heeft over een misdrijf en dit anoniem wilt melden, kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem (M.) via het telefoonnummer 0800-7000. M. is een onafhankelijke organisatie die samenwerkt met de politie. Uw melding wordt vertrouwelijk behandeld en uw gegevens worden niet gedeeld met de politie.

Veelgestelde Vragen en Problemen

Vraag: Hoe kan ik een vermiste persoon opgeven?

Antwoord: Als u zich zorgen maakt over iemand die vermist is, neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Zij zullen u adviseren over de te nemen stappen en een eventueel onderzoek starten. In sommige gevallen kunt u ook een vermissing melden via de website van de politie.

Vraag: Wat moet ik doen als ik een verdachte situatie zie?

Antwoord: Als u getuige bent van een verdachte situatie, is het belangrijk om de politie te waarschuwen. Bel 112 als u denkt dat er sprake is van een misdrijf dat op dit moment plaatsvindt, of bel 0900-8844 als de situatie minder urgent is. Probeer zoveel mogelijk details te geven over wat u ziet, zoals het aantal betrokken personen, voertuigen en locaties.

Vraag: Ik heb een bekeuring gekregen, maar ik ben het er niet mee eens. Wat kan ik doen?

Antwoord: Als u het niet eens bent met een bekeuring, kunt u binnen zes weken na ontvangst van de beschikking bezwaar maken. Dit kan schriftelijk of online via de website van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Vermeld in uw bezwaar uw persoonlijke gegevens, het CJIB-nummer van de beschikking en de reden waarom u bezwaar maakt. Houd er rekening mee dat het maken van bezwaar geen garantie is dat de bekeuring wordt ingetrokken of verminderd.

Vraag: Hoe kan ik mijn gestolen fiets terugvinden?

Antwoord: Als uw fiets is gestolen, is het belangrijk om aangifte te doen bij de politie. Dit kan online, telefonisch of op een politiebureau. Zorg ervoor dat u zoveel mogelijk informatie over uw fiets verstrekt, zoals het merk, model, kleur en eventuele unieke kenmerken. Als uw fiets is geregistreerd, vermeld dan ook het framenummer of chipnummer.

Naast het doen van aangifte kunt u ook zelf op zoek gaan naar uw fiets. Controleer bijvoorbeeld lokale tweedehands websites en marktplaatsen. Als u uw fiets terugvindt, neem dan contact op met de politie, die u verder zal helpen.

Vraag: Ik ben slachtoffer van cybercrime. Wat moet ik doen?

Antwoord: Bij cybercrime, zoals hacking, phishing of online oplichting, is het belangrijk om zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie. Voor sommige vormen van cybercrime kunt u online aangifte doen via de website van de politie. Bewaar zoveel mogelijk bewijs van de cybercrime, zoals e-mails, screenshots of chatgesprekken, en geef deze door aan de politie.

Daarnaast is het verstandig om uw wachtwoorden te wijzigen en extra beveiligingsmaatregelen te nemen, zoals het inschakelen van tweestapsverificatie. Als u financiële schade heeft geleden, neem dan ook contact op met uw bank om eventuele verdere schade te voorkomen.

Vraag: Hoe kan ik een wapenvergunning aanvragen?

Antwoord: Als u een wapenvergunning wilt aanvragen, dient u contact op te nemen met de politie in uw regio. Er gelden strikte voorwaarden voor het verkrijgen van een wapenvergunning, zoals het hebben van een geldige reden, het volgen van een wapentraining en het beschikken over een veilige opslagplaats voor het wapen. De politie zal uw aanvraag beoordelen en een onderzoek uitvoeren alvorens een wapenvergunning al dan niet wordt verstrekt.

Voor veiligheid en openbare orde

De politie is er om de veiligheid en openbare orde in de samenleving te waarborgen. Of u nu contact opneemt voor een algemene vraag, een klacht wilt indienen of dringende hulp nodig heeft, de politie is er om u te helpen. Wees altijd eerlijk en duidelijk in uw communicatie met de politie en volg hun advies op om de best mogelijke resultaten te bereiken.

Facebookpagina van Politie

facebook politie
Via Facebook kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week vragen stellen aan Politie
Bezoek het Facebook account van Politie en stel direct jouw vraag.

Twitter van Politie

twitter politie
Via Twitter kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week vragen stellen aan Politie
Bezoek het Twitter account van Politie en stel direct jouw vraag.

Website van Politie

website politie
Bezoek de website van Politieom een antwoord te vinden op jouw vraag.
Of vul het contactformulier in op de website van Politie om contact op te nemen.

Adresgegevens van Politie

Dit bedrijf is gevestigd op het adres Den Haag, Noord Holland Nederland.
Je kunt de exacte locatie van Politie ook vinden via Google Maps.

Beoordelingen, Reviews & Klachten

Eén reactie

  1. Hoi ,
    Tijdens mijn vakantie vorig jaar , heb ik via het callcenter gecolliciteerd voor de functie zedenrechercheur ,
    ik ben nu terug van vakantie , en heb een achterlijke hackingsperiode achter de rug .
    Dus ik ben klaar voor de opleiding ( Zedenrechercheur in Den Haag )

    Graag hoor ik van jullie de datum van de training/opleiding .

    Per email ben ik bereikbaar .

    mvg ,

    Nazneen Ashruf …… gesolliciteerd en telefonisch benaderd /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *