XS4ALL is een van de oudste webproviders van Nederland. Dat betekent niet alleen een betrouwbaar netwerk, maar ook fijne service. Zo vind je in je XS4ALL-pakket altijd webmail, en kun je met je Internet & Televisie- of Alles-in-1-abonnement gratis televisie kijken op het web. Voor je gebruik kunt maken van dit soort extra’s moet je echter wel weten hoe ze werken. Daar helpen we je graag bij – gelukkig is het helemaal niet moeilijk. In deze blog leggen we je haarfijn uit hoe je met je XS4ALL-account toegang krijgt tot webmail en online tv.

Mijn XS4ALL

Zoals de meeste andere providers, heeft ook XS4ALL een online portal waar je al je facturen en instellingen kunt vinden. Dit is Mijn XS4ALL, en je kunt er inloggen met je zelf gekozen gebruikersnaam en wachtwoord op https://mijn.xs4all.nl/. Als je daar ingelogd bent, kom je op je Overzicht, waar je meteen een aantal belangrijke knoppen ziet staan onder het kopje Direct regelen. De knop waar je naar op zoek bent is E-mailaccount instellen. Als je daarop klikt kom je terecht bij je hoofdaccount – het standaard mailadres dat je bij je abonnement gekregen hebt. Die is in principe al ingesteld, maar je kunt wel extra aliassen toevoegen: dat zijn extra mailadressen die je aan mensen kunt geven, die allemaal terecht komen bij jouw mailbox. Om dat te regelen, klik je op de Wijzig-knop naast de naam van de bestaande box.

Mocht je echt een aparte mailbox willen aanmaken, bijvoorbeeld voor een van je gezinsleden, klik dan op de grote gele Toevoegen-knop onder aan de pagina. Als het goed is kom je nu op een pagina die Mailboxen en e-mailadressen heet. Daar kun je de naam van je nieuwe mailbox invullen. Let op, dit is niet je nieuwe mailadres, je kunt dit het beste zien als een gebruikersnaam om mee in te loggen. Als je dan op de Aanmaken-knop klikt heb je een nieuwe mailbox aangemaakt. Om daar vervolgens een nieuw mailadres aan toe te voegen klik je op de Hoofdaccount-pagina op Wijzig bij de naam van je nieuwe box.

XS4ALL mail

Nu je een nieuwe mailbox met bijbehorend adres hebt, kun je inloggen op XS4ALL webmail. Dat doe je op https://webmail.xs4all.nl/. Als je daar de naam van je mailbox en wachtwoord invoert, kom je terecht bij de online versie van je mailbox – die werkt hetzelfde als de meeste mailapps en -sites die je eerder gebruikt hebt. Ben je toch erg gehecht aan een bepaald mailprogramma of wil je je mail ook ontvangen op je telefoon of tablet, dan kan dat natuurlijk ook.

Daarvoor ga je naar het programma of de app van je keuze, kies je ervoor een nieuw adres toe te voegen. Vul dan de naam in die andere mensen te zien gaan krijgen als ze een mailtje van je krijgen. Voor de binnenkomende mail kun je kiezen tussen een POP-server (pop.xs4all.nl) of een IMAP-server (imap.xs4all.nl). In de meeste gevallen kun je het beste voor IMAP kiezen, op die manier kun je je account op meerdere apparaten gebruiken. Voor uitgaande mail gebruikt XS4ALL een SMTP-server (smtp.xs4all.nl). Daarna vul je je mailadres in, je gebruikersnaam (de naam van je mailbox) en je wachtwoord. Als je mailprogramma vraagt naar SSL en authenticatie, laat dat dan aangevinkt staan. Als je daarna op Aanmelden klikt, ben je helemaal klaar om je adres te gebruiken.

XS4ALL WebTV

Mocht je een abonnement met Televisie afgesloten hebben bij XS4ALL, dan heb je geluk. Je kunt dan namelijk gratis gebruik maken van WebTV. Met die service kun je vanaf al je apparaten tv kijken – je hebt alleen een werkende internetverbinding nodig. Op je pc of laptop ga je naar https://webtv.xs4all.nl/, op je mobiele apparaten download je de XS4ALL WebTV-app gewoon uit je appstore. Er zit geen limiet verbonden aan het aantal apparaten waarmee je tegelijk tv kunt kijken, het enige waar je rekening mee moet houden is de internetsnelheid. Verder hoef je eigenlijk niets in te stellen om WebTV te gebruiken.

Het zenderaanbod dat je online kunt kijken is wel afhankelijk van je TV-pakketten. In het Basispakket vind je al dertig zenders die je online kunt kijken. Als je meer zenders wil ontvangen, of als je juist een pakket wil opzeggen, kun je dat doen via Mijn XS4ALL. Als je daar inlogt, vind je op de Overzicht-pagina onder het kopje Direct regelen de knop Zenderpakket wijzigen. Die staat naast de E-mailaccount instellen-knop die we eerder in dit artikel al gebruikten. Op de volgende pagina kun je je bijvoorbeeld aanmelden of afmelden voor het Pluspakket en een aantal sport- en filmpakketten. Zo heb je makkelijk controle over de zenders die je lekker vanaf je computer of telefoon kunt kijken.

3 Responses

  1. Het koppelen van mijn abonnement aan uw account om ze in mijn KPN te heren lukt niet

    Ik krijg dan de vraag of ik mobiel wil koppelen of thuis.
    Ik kies mobiel maar het nummer wordt niet opgenomen. Ik krijg mijn nummer te zien maar het lukt me niet om verder te komen omdat het nummer niet invulbaar is en het getoonde nummer (het goede) niet leidt tot een voortgang

  2. wellicht is het niet verder komen met de koppeling abonnement met Mijn KPN het gevolg van het feit dat ik momenteel woonachtig ben in Portugal??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *