Ziggo is de grootste internetprovider van Nederland, maar wat hebben ze voor snelle glasvezel? Doe een postcodecheck. Deze blogpost gaat over hoe je kunt zien welke snelheid je met Ziggo Glasvezel kan ervaren. Hiernaast staan ook nog tips om zo goed mogelijk te profiteren van het supersnelle internet.

Ziggo glasvezel

De meeste mensen hebben niet eens door dat er nog veel uitdagingen zijn met glasvezel. Wij bieden je de feiten en fabels op een rij in dit blogpost.
De kansen om sneller te surfen, beter tv-kijken, video’s uploaden: alles kan nu supersnel. Maar wat is er dan zo geweldig aan? En waarom moet je daarnaast ook nog geld betalen voor glasvezel? Hoe duur is eigenlijk glasvezel? Wat zijn de voordelen ervan en is het al beschikbaar op jouw adres.

Glasvezel Ziggo

Postcodecheck

Ziggo is op zoek naar nieuwe klanten en daarom biedt zij nu aan om gebruik te maken van de postcodecheck glasvezel via internet. Met deze glasvezel check kun je de beschikbaarheid en de planning van het netwerk controleren. De postcodecheck kun je uitvoeren via https://www.ziggo.nl/postcodecheck . Vul je postcode in en je ziet meteen het resultaat. Je kunt ook contact opnemen met de ziggo klantenservice, om de mogelijkheden te bespreken.

Kosten én voordelen van Ziggo glasvezel

Glasvezel is eigenlijk niet duurder dan een normale internetverbinding omdat het veel meer biedt dan alleen de snelheid van de verbinding. Glasvezel met hoge snelheid kan veel meer data per seconde downloaden en uploaden, wat betekent dat de surfsnelheid vaak tot vijf keer hoger ligt dan bij andere types.
Omdat glasvezel bovendien veel hogere bandbreedtes heeft dan de meeste andere soorten verbindingen, zal het nodig zijn om gebruik te kunnen maken van opkomende technologieën zoals Virtual Reality en augmented reality. Hierdoor zullen ze zeer binnenkort standaard worden in huizen en kantoren en zullen mensen niet meer weten hoe we ooit iets hebben gedaan zonder glasvezelnetwerken!

De prijs van glasvezel abonnementen verschilt natuurlijk ook per type abonnement. Wil je een hogere download snelheid, dan betaal je altijd meer. Wil je graag een hoge download snelheid, verwacht dan niet het goedkoopste internet abonnement.

Enkele voordelen op een rijtje

Hoe ziet de installatie eruit en wat is het maximale snelheid dat je kan krijgen met Ziggo Glasvezel

Glasvezel is het beste omdat het niet alleen tot 1000 mbit/s kan, maar in tegenstelling tot oude glasvezelkabels die gigabytes aan informatie tegelijk kunnen vervoeren, kunnen glasvezelkabels zettabytes aan informatie vervoeren.

Ze doen het met de snelheid van het licht, dus sneller kunnen ze het niet maken.

Ben je benieuwd welke tips de consumentenbond heeft over Glasvezel. Bekijk dan de volgende video met enkele tips!

Heb je een aanvulling op dit artikel of wil je graag jouw ervaring delen over het gebruik van glasvezel bij Ziggo of één van de andere glasvezel aanbieders? Laat het ons weten in een reactie!

One Response

 1. Beste medeweker.
  Momenteel heb ik een abonnement van ziggo alles in 1, op zich bevalt dit goed.
  Op dit moment zijn ze druk bezig glasvezel in onze gemeente te realiseren en moet je voor 21 juni aangemeld zijn.
  Bij deelname van meer dan 50% gaan ze het realiseren.
  Ik heb bij ziggo geen informatie kunnen vinden wanneer ook glasvezel in onze straat wordt gerealiseerd, deze informatie is voor mij van wezenlijk belang om te bepalen wat ik ga doen.

  Met Vriendelijke Groet.
  J.Dekker Middenweg 5. 9698AN Wedde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *