IND

IND Klantenservice

Lees Beoordelingen en klachten (0) Reviews
Openingstijden telefonische klantenservice

Maandag: tussen 09:00 en 17:00 uur

Dinsdag: tussen 09:00 en 17:00 uur

Woensdag: tussen 09:00 en 17:00 uur

Donderdag: tussen 09:00 en 17:00 uur

Vrijdag: tussen 09:00 en 17:00 uur

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten

 

Belkosten: lokaal tarief

Hoe kom je in contact met IND?

Als je vanuit een ander land naar Nederland komt met het doel er te blijven krijg je te maken met IND. Deze afkorting staat voor Immigratie en Naturalisatie Dienst. De dienst is onderdeel van het Ministerie van Justitie en leidt het vreemdelingenbeleid in ons land in goede banen. Kom je als buitenlander in Nederland en dan niet voor enkel voor een vakantie? Dan kun je een verzoek indienen bij IND om te mogen blijven. Ieder verzoek wordt individueel bekeken en IND beoordeelt of je in Nederland mag blijven en daarvoor een verblijfsvergunning krijgt. Wil je de Nederlandse nationaliteit aanvragen dan krijg je ook met IND te maken.

Waarom in Nederland wonen als buitenlander?

In Nederland is het goed toeven dus er zullen meerdere redenen zijn waarom ons land aantrekkelijk is voor buitenlanders om er te gaan wonen. Belangrijke redenen daarvoor kunnen de volgende zijn:

  • Je komt als buitenlander tijdelijk in Nederland wonen om er te werken.
  • Je hebt een relatie met een Nederlander en wilt daarom graag hier komen wonen.
  • Je woont al geruime tijd in Nederland en wilt je laten naturaliseren tot Nederlander.
  • Je bent als vluchteling naar Nederland gekomen omdat de situatie in eigen land niet langer veilig was voor je. In Nederland wil je dan asiel aanvragen.

Contact leggen met IND

Je kunt op tal van manieren met IND contact leggen. Onder het kopje Contact op de website https://ind.nl vind je alle mogelijke manieren. Telefonisch is IND bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 17:00. Je doet dit op het IND telefoonnummer 088-0430430. Bel je vanuit het buitenland dan kies je daarvoor nummer +3188 0430430. Dit is een centraal nummer maar je kunt ook met een van de loketten van IND bellen als je dat makkelijker vindt. De telefoonnummers daarvan zijn op de website te vinden. Stuur je liever een mailtje? Dat kan ook als het een algemene vraag of opmerking betreft. Persoonlijke vragen kunnen niet via de mail verstuurd of beantwoord worden in verband met de privacy. Een mail verstuur je via het contactformulier op de website van IND.

Een brief posten of faxen naar IND

Een brief versturen naar IND is ook mogelijk. Afhankelijk van het onderwerp van deze brief kan deze naar diverse adressen verstuurd worden. Is het een algemene brief, gaat deze over financiële kwesties of bijvoorbeeld over een aanvraag? Dan vind je op de website van IND het juiste adres waar je deze naartoe dient te versturen. Een brief verstuur je niet rechtstreeks naar een van de loketten maar altijd naar een postbusnummer. Faxen kan ook. Op de site vind je alle faxnummers waarbij vermeld staat welke onderwerpen je waar naartoe kunt sturen.

Een afspraak maken bij IND

Wil je graag persoonlijk iemand spreken? Dan kun je daarvoor terecht bij IND bij een van de loketten of een vestiging. De openingstijden hiervan staan per vestiging vermeld op de website en je kunt er ook terecht om online een afspraak te maken. Zo kom je zeker niet voor niks en kun je er terecht als dit afgesproken is. Zeker voor persoonlijke kwesties is het aan te raden een afspraak te maken met een medewerker van IND.

IND op social media

IND vind je ook op diverse social media kanalen. Zo is IND te vinden op Twitter, LinkedIn, Facebook en YouTube. Omdat deze kanalen openbaar zijn, zijn ze niet geschikt voor het uitwisselen van persoonlijke informatie. Je kunt er wel algemene vragen stellen maar voor persoonlijke vragen kun je beter bellen of een afspraak maken bij een van de loketten. Ook voor social media geldt dat de link naar een kanaal te vinden is op de website van IND.

Ook voor klachten en aangifte doen

Tenslotte kun je IND benaderen voor andere zaken zoals bijvoorbeeld met een klacht, als je melding wilt doen van fraude of een medewerker van IND verdenkt van oneerlijk handelen. Is je aanvraag verlopen dan kun je dit ook melden. Voor alle meldingen zijn speciale formulieren beschikbaar die je rechtstreeks op de site van IND kunt openen en kunt invullen.

Raadpleeg altijd eerste de veelgestelde vragen

Heb je een vraag, opmerking of klacht voor IND? Dan bestaat de kans zeker dat er al mensen geweest zijn die dezelfde vraag hadden als jij. Op de website vind je daarom een overzicht van veelgestelde vragen. Kijk altijd eerst voordat je contact opneemt met IND of jouw vraag er misschien ook bij staat. Dit bespaart je de moeite om te bellen, mailen of op een andere manier contact te leggen en het is ook nog eens een snelle manier om antwoord te krijgen. Voorbeelden van algemene en veelgestelde vragen zijn bijvoorbeeld:

  • Wat is de status van mijn aanvraag bij IND?
  • Wat is mijn nummer bij IND?
  • Hoe kan ik een afspraak maken bij een IND loket?

En zo is er uiteraard nog veel meer te noemen. De vragen zijn onderverdeeld in diverse categorieën zodat je sneller kunt zoeken en eerder een antwoord vindt op jouw (algemene) vraag. Vaak zijn vragen aan IND dermate specifiek of persoonlijk dat je ze alsnog zelf dient te stellen maar daarvoor zijn dan voldoende mogelijkheden.

Waarvoor kun je je wenden tot IND?

Er komen jaarlijks asielzoekers naar Nederland die afkomstig zijn uit verschillende landen. Dat je als buitenlander dan niet goed weet hoe de procedure werkt is te begrijpen. Daarom is het altijd aan te raden om met IND te bellen indien er iets niet duidelijk is. Beter is het nog een afspraak te maken zodat je als buitenlander alle vragen kunt stellen die je hebt. Gaat het niet over het aanvragen van asiel en ben je al een poosje in Nederland aan het werk en verloopt je verblijfsdocument binnenkort? Ook dan dien je met IND contact op te nemen. Een verblijfsdocument vernieuwen kan tevens online zodat je geen afspraak hoeft te maken aan het loket en dit gewoon vanuit huis kunt regelen. Voor de verlenging heb je wel een DigiD nodig.

Hulp om naar Nederland te komen en er te blijven

IND is voor veel zaken in te zetten. Woon je zelf al een poosje in Nederland en wil je je familie of gezin laten overkomen? Dan is dat vaak mogelijk om te regelen. Je dient hiervoor een verzoek in bij IND in de categorie Familie en gezin. Op de website kun je zien welke documenten je dient te overleggen om een dergelijke aanvraag te doen en staan ook alle voorwaarden waaraan jij en je familie dienen te voldoen. Daarnaast helpt IND iedereen die al in Nederland is en daar wil blijven of die veilig naar Nederland wil komen. Wil je hier werken of studeren dan kan IND Contact je daarbij helpen. Het is altijd aan te raden om eerst met IND te bellen of een afspraak te maken als je meer informatie wilt hebben. Zo weet je waar je aan toe bent en of het doen van een verzoek voor een verblijfsvergunning in ons land nut heeft.

Facebookpagina van IND

IND.NL

Via Facebook kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week vragen stellen aan IND, bezoek het Facebook account van IND en stel direct jouw vraag.

Twitter van IND

IND_NL

Via Twitter kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week vragen stellen aan IND, bezoek het Twitter account van IND en stel direct jouw vraag.

Website van IND

ind.nl

Bezoek de website van IND om een antwoord te vinden op jouw vraag of contact op te nemen via het contactformulier op de website van IND

Adresgegevens van IND

IND is gevestigd op het adres Pieter Calandlaan 1, 1065 KH Amsterdam. De exacte locatie van IND zie je op de kaart hierboven.

Beoordelingen, Reviews & Klachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *