DUO

DUO Klantenservice

Lees Beoordelingen en klachten (0) Reviews
Openingstijden telefonische klantenservice

Maandag: tussen 09:00 en 17:00 uur

Dinsdag: tussen 09:00 en 17:00 uur

Woensdag: tussen 09:00 en 17:00 uur

Donderdag: tussen 09:00 en 17:00 uur

Vrijdag: tussen 09:00 en 17:00 uur

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten

 

Belkosten: lokaal tarief

Hoeveel kun je maximaal lenen duo

Veel studenten kiezen ervoor om maximaal te lenen tijdens hun studie, maar de vraag is vaak: Hoeveel kun je maximaal lenen duo ? Wij geven je het antwoord. De reden dat veel studenten maximaal willen lenen komt, omdat je weinig tot geen rente betaald. Per 5 jaar wordt er een nieuw rente tarief vastgesteld. Op moment van schrijven betaal je 0% rente over je lening. Dit is natuurlijk super voordelig, zeker als je het niet alleen opmaakt aan feesten, bierdrinken en alles wat bij het studentenleven komt kijken, maar ook verstandig met dit geld omgaat.
Het rentepercentage dat is vastgesteld voor januari 2018 t/m december 2022 is 0%.
Als je maximaal lenen wil bij Duo kun je in 2018 € 870,46 lenen. Daarnaast kun je collegekredietgeld ontvangen van € 167,17. Totaal dus  € 1037,63 euro.

Hoelang kan ik lenen bij duo?

Voor de meeste studies kun je 7 jaren gebruikmaken van deze regeling, waarbij je de laatste 3 jaar zelfs extra kunt lenen. Je kunt dan € 934,49 per maand lenen in plaats van € 870,46

Je duo lening gebruiken om te sparen

Je hoort het steeds vaker en hierboven benoemde we het al even. Het kan heel slim zijn om geld te lenen bij duo om te sparen. Je betaald immers geen tot een verwaarloosbare rente. Uit onderzoek Nibud, dat een onderzoek hielt onder een kleine 1400 studenten, spaart 54% van de studenten geld via hun studiebeurs. Ook komt uit onderzoek naar voren dat studenten het normaler vinden om maximaal te lenen bij Duo en een studieschuld te hebben.

Eigen geld voor hypotheek

Op internet lezen we verhalen van studenten die hun studiebeurs 7 jaar lang opsparen en vervolgens gebruiken voor een starterswoning om hoge huurlasten te voorkomen. Bij de aankoop van een woning is vaak eigen kapitaal nodig. Op deze manier zorg je slim voor dit kapitaal zonder er nauwelijks rente over te betalen. Het probleem zit hem er wel in dat steeds meer hypotheekverstrekkers kijken naar schulden bij Duo, op deze manier is de kans op een hypotheek dus kleiner. Of deze methode dus wel zo succesvol is als we op internet kunnen lezen valt dus te betwijfelen.

Geleend geld wegzetten en rente vangen

Een ander leuk feitje wat laatst op het internet circuleerde was het verhaal van een student dat maximaal leende en dit geld dan vastzette bij een bank tegen een vaste rente, die hoger is dan je betaald aan de duo. Dit kan bijvoorbeeld in een spaardeposito. Op deze manier staat het geld ook vast en voorkom je ook dat je het ineens uitgeeft aan iets waar je later misschien spijt van krijgt!
Meer informatie over lenen bij duo vind je op de website van duo https://duo.nl/particulier/lenen.jsp
Is er iets verandert aan de bovenstaande gegevens?
Wij doen ons best om alle informatie actueel te houden. Indien er iets is veranderd horen wij dat graag.
Een melding via ons contactformulier wordt zeer gewaardeerd.

Facebookpagina van DUO

TerugbetalenStudieschuld

Via Facebook kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week vragen stellen aan DUO, bezoek het Facebook account van DUO en stel direct jouw vraag.

Twitter van DUO

duostudent

Via Twitter kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week vragen stellen aan DUO, bezoek het Twitter account van DUO en stel direct jouw vraag.

Website van DUO

duo.nl

Bezoek de website van DUO om een antwoord te vinden op jouw vraag of contact op te nemen via het contactformulier op de website van DUO

Adresgegevens van DUO

DUO is gevestigd op het adres Kempkensberg 12 Groningen 9722 TB. De exacte locatie van DUO zie je op de kaart hierboven.

Beoordelingen, Reviews & Klachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *