CBR

CBR Klantenservice

Lees Beoordelingen en klachten (8) Reviews
Openingstijden telefonische klantenservice

Maandag: Onbekend

Dinsdag: Onbekend

Woensdag: Onbekend

Donderdag: Onbekend

Vrijdag: Onbekend

Zaterdag: Onbekend

Zondag: Onbekend

 

Belkosten: Onbekend

Voor alle vragen over je rijbewijs, examens of medische geschiktheid van bestuurders kun je contact opnemen met het CBR.

CBR staat voor ‘Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen’ en heeft dus als taak het beoordelen van de rijvaardigheid en de medische geschiktheid van bestuurders. Het is een publiek bestuursorgaan en werken samen met het Ministerie van Infrastructuur.

De originele naam van het CBR was het Centraal Bureau voor de afgifte van Bewijsstukken van Rijvaardigheid. Het werd in 1927 opgericht en vanaf 1991 zijn er meerdere locaties in Nederland geopend. Vanaf 1948 zijn alle rijregels van Nederland aangepast aan de Europese wet.

Sinds 2012 werkt het CBR er hard aan om de strategie en visie van het beleid van rijvaardigheid in Nederland te verbeteren. Het CBR bestaat uit vier divisies:

 • Theorie
 • Rijvaardigheid
 • Rijgeschiktheid
 • CCV

Het hoofdkantoor van het CBR staat in Rijswijk. Daarnaast kun je ook langskomen op één van de andere kantoren in Breda, Eindhoven, Arnhem of Utrecht. Voor al je vragen over de medische keuring rijregels of rijbewijsexamens kun je telefonisch contact opnemen met het CBR. Het telefoonnummer is: 088 227 7700. Er volgt dan een keuzemenu met de volgende opties:

 • Toets 1 voor vragen over de Gezondheidsverklaring of keuring
 • Toets 2 voor vragen over een melding door de politie bij het CBR
 • Toets 3 voor vragen over theorie examens
 • Toets 4 voor vragen over praktijkexamen voor auto, motor of bromfiets
 • Toets 5 voor vragen over beroepsexamens zoals bus of vrachtwagen

Welke wettelijke taken die door het CBR uitgevoerd worden

Het CBR voert verschillende wettelijke taken uit, namelijk:

 • Het rijbewijs van verschillende categorieën halen
 • Rijbewijs houden
 • De kwaliteit van rijscholen controleren
 • Gezondheidsverklaringen geven

Je kunt zelf kiezen welk type rijbewijs je wilt hebben. Het CBR kan je hierbij ondersteunen met handige tips en adviezen. Ze stimuleren graag de mobiliteit van de bewoners van Nederland en nodigen iedereen uit om hun rijbewijs te halen.

Op welke manieren kun je nog meer het CBR bereiken

Naast het algemene telefoonnummer van het CBR zijn er ook andere manieren om de organisatie te bereiken of om meer informatie te krijgen.

 • Op de website staan alle veelgestelde vragen, telefoonnummers, rijregels en handige tips op een rijtje. www.cbr.nl

Diverse Rijvaardigheid
Hazenkamp 10
6836 BA Arnhem

Postbus 4046
6803 EA Arnhem

Divisie Theorie Hoevenweg 20
5652 AW Eindhoven Bedrijfsnummer 7502

Postbus 7936 5605 SH Eindhoven

Meerdere adressen kun je vinden op de website. Www.cbr.nl/nl/service/nl/contact

Waarvoor kun je terecht bij het CBR

Op veel vragen kun je online het antwoord al vinden. Lees dus goed de website door voordat je de klantenservice belt. Wil je toch een medewerker spreken, dan kan dat over de volgende onderwerpen:

 • Wat is de wachttijd voor een rijexamen voor het autorijbewijs?
 • Ik heb gezondheidsproblemen. Kan ik autorijden?
 • Ik ben mijn gezondheidsverklaring kwijt. Wat nu?
 • Waar kan ik de tarieven van examens zien?
 • Ik wil mijn rijbewijs verlengen.
 • Ik wil een beroepsexamen reserveren. Kan dat?
 • Wat moet ik doen als ik mijn rijexamen uit wil stellen?
 • Etc.

Regel al je zaken via Mijn CBR

Je kunt al je zaken online regelen met je persoonlijke account. Log in op de pagina www.cbr.nl/nl/mijncbr/inloggen-op-mijn-cbr. Via jouw persoonlijke account kun je alle zaken betreft je rijbewijs, examen of gezondheidsverklaring snel en gemakkelijk regelen. Je kunt inloggen met je DigiD. Voor extra veiligheid kun je inloggen met de DigiD App of via SMS. Met behulp van een SMS kun je een gezondheidsverklaring ontvangen

CBR Contact zorgt ervoor dat iedere Nederlandse Burger legaal en veilig mag rijden met een auto, motor, bromfiets, bus of vrachtwagen. Ook wanneer je een bepaald gezondheidsprobleem hebt, kun je een personenauto besturen. Het CBR biedt een helder systeem van rijbewijsexamens hiervoor. Op die manier krijgt iedereen een kans om zijn of haar rijbewijs te halen. Voor vragen kun je altijd het CBR bellen.

Facebookpagina van CBR

CBRNL

Via Facebook kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week vragen stellen aan CBR, bezoek het Facebook account van CBR en stel direct jouw vraag.

Twitter van CBR

CBRwebcare

Via Twitter kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week vragen stellen aan CBR, bezoek het Twitter account van CBR en stel direct jouw vraag.

Website van CBR

cbr.nl

Bezoek de website van CBR om een antwoord te vinden op jouw vraag of contact op te nemen via het contactformulier op de website van CBR

Adresgegevens van CBR

CBR is gevestigd op het adres Sir Winston Churchilllaan 297 2288 DC Rijswijk . De exacte locatie van CBR zie je op de kaart hierboven.

Beoordelingen, Reviews & Klachten

8 Responses

 1. kunt u voor mij kijken of ik geen rijontzegging heb en dat ik mijn rijbewijs gewoon kan verlengen. H.Boom, Florijn 938, 1102 BA Amsterdam.

 2. Cbr! Waardeloos bedrijf.
  Ik laat zien met een schrijven van arts, dat slaapapneu ver onder de norm is. Krijg ik als antwoord: dat wil niet zeggen dat u het niet heeft. Hier word ik boos van. Weer zn verhaal van een ambtenaar die burger gaat pesten.

 3. Algemeen kan men op basis van de AHI de volgende gradaties van OSAS gebruiken:

  • < 5: normale slaap
  • 5 tot 15: licht OSAS, al dan niet symptomatisch
  • 15 tot 30: matig ernstig OSAS
  • > 30: ernstig OSA

  Ik laat zien via brief arts: OSAS is 2,5!
  Ondanks al het laten zien wordt het rijbewijs voor een paar maanden verlengd. De daaruit voortvloeiende kosten zijn 250€ iedere paar manden. 1 jaar verlenging rijbewijs en administratie rompslomp waarvan men 4 maanden voor einddatum, opnieuw moet starten met een gezondheidsverklaring weer verwijzingen. Weer verlof verzoek bij werkgever om naar een arts te gaan. Terwijl men weet, geen slaapapneu!!!! En dan met zn Cbr te maken te hebben die niet leest en niet luistert

 4. Mijn advies!!! Liegen over slaapabneu! Laat je niet helpen via ziekenhuis. Voor 250€ aanschaf prijs heb je prep-pomp.en je bent genezen in drie dagen.

 5. Goedendag CBR,

  0050005792937988/12-11-2021 betaling euro 39,90

  Graag ontvang ik van bovenstaand een (digitale) BTW factuur.

  Bij voorbaat dank voor een vlotte reactie en groet,

  Erik (H)Boesenkool
  [email protected]
  Het Swafert 86
  7552 ZS Hengelo

 6. betr. REL/76453642. Op 17.02.2022 heb ik voor de 2e maal een aanvraag tot verlenging van mijn rijbewijs ingediend, daar uw brief dd 18.12.2020 (via Digid) met uw goedkeuring nooit in mijn bezit kwam. Op 17.02.2022 tevens een brief gestuurd naar Dr. A.Karatli met het verzoek gevrijwaard te blijven van het opnieuw bezoeken van artsen. (Geen antwoord). Graag zou ik nu omgaand willen vernemen wanneer mijn verieuwde rijbewijs verstrekt zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *